Burhanuddin Rescom Ejen Hartanah

Ingin jual hartanah dengan cepat dan teratur? 

Whatsapp Ejen


Saya sedia membantu
Saya Mohd Burhanuddin Othman Ejen Hartanah berdaftar PEA1023 di syarikat Rescom Realty. Memulakan kerjaya sebagai Perunding Hartanah pada 2006 sepenuh masa dan memperolehi Diploma Ejen Hartanah pada 2012. Sejak dari itu bertugas sebagai Probationary Estate Agent (PEA).

Pendidikan awal di Kolej Islam Sultan Alam shah (KISAS) sebelum melanjutkan pelajaran di Universiti Malaya dalam bidang Syariah dan Undang-undang.

Sepanjang 16 tahun dalam bidang ini, pengalaman membantu menguruskan jualan dan sewaan beratus-ratus pemilik kediaman membantu saya memahami cabaran-cabaran setiap transaksi yang ada senario dan situasi tersendiri. Semuanya memberikan pengalaman dan panduan yang berharga untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman.

Bagi saya, setiap masalah yang timbul dari setiap transaksi membuka ruang kepada saya untuk membantu dan saya enjoy berperanan sebagai penyelesai masalah.

Cover Area

Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan & Melaka.

Servis
Jualan dan Sewaan Hartanah – Semak harga pasaran – Khidmat nasihat berkaitan hartanah
Servis

 

Soalan Lazim

Berapa dan bila Komisyen ejen perlu dibayar
Mengikut Institut Ejen Hartanah Malaysia (MIEA), untuk jualan dan/atau belian tanah/bangunan di dalam Malaysia, yuran komisen telah ditetapkan pada maksimum 3% daripada harga jualan hartanah. Yuran minima ditetapkan kepada RM1,000 untuk setiap hartanah. Hubungi ejen untuk sebarang pertanyaan.

Komisyen dibayar hanya setelah Perjanjian Jual Beli (S&P) ditandatangani.

Berapa lama tempoh jual beli untuk selesai
Bergantung kepada status tanah samada Freehold atau Leasehold, samada Master Title atau Individual title, faktor institusi pinjaman dan beberapa faktor lain. Ejen akan jelaskan proses jual beli yang akan dilalui dan anggaran tempoh yang diambil berdasarkan faktor ini.